ЕКИП:
Топчиев Архитекти
Клиент:
Частен клиент
Реализация:
кв. Владиславово, Варна, България | 2014 г.
Информация за проекта:

Проектът е за сграда със смесени търговски и жилищни функции, проектирана в кв. Владиславово, община Варна. Сградата е с 2 обществени етажа, 4 жилищни и подземен етаж, с обща площ от 3500кв.м. над терена, а застроената площ на първия етаж е 677кв.м. Въпреки разнородните обекти в сградата, тя е решена функционално и стегнато. Търговските етажи включват хранителен супермаркет от веригата „My market“, складове, фитнес, офиси, заведение за хранене с кухня.

Жилищната част съдържа 25 апартамента, всеки от които е с дневна (20-25 кв.м.), една или две спални (10-14 кв.м.), една или две бани (3,5-5 кв.м.), перални, складови помещения и балкони. Архитектурното решение е изчистено и семпло, предвид локацията и околните сгради, като едновременно с това е със съвременно звучене и с отношение към човешкия мащаб. Образът на сградата е изграден чрез подчертаване на предимно хоризонтални, редуващи се елементи с контрастни материали. Семплият образ дава възможност за добро вписване в градската тъкан.

[ Архитектурно студио TopArh ]

Ние проектираме Мечтите Ви!

Планирате строителство и се нуждаете от архитект с доказани умения и опит? Ние сме на Ваше разположение за изготвяне на архитектурни проекти, визуализация, подготовка на документи и др. Свържете се с нас още днес за да уговорим среща в архитектурното ни студио, в сърцето на гр. Варна