ЕКИП:
Топчиев Архитекти
Клиент:
Частен клиент
Реализация:
Константиново, Варна, България | 2013 г.
Информация за проекта:

Архитектурен проект на еднофамилна жилищна сграда, проектирана и построена в с. Тополи, община Варна. Къщата е с два надземни и един подземен етажи с обща площ от 377кв.м., а застроената площ при първия етаж е 143кв.м. Съдържа голяма и удобна дневна с кухня, закрит гараж за два автомобила, три големи спални на второ ниво, три бани/тоалетни, дрешник, складово помещение, остъклена лоджия, свързана с перално помещение, тераса, маза, стълбище и коридори. Къщата е решена с традиционни архитектурни елементи като дълбоки еркери и покривни стрехи, вертикални прозорци, скатен покрив.

Ориентирана е по благоприятните посоки и всички жилищни помещения гледат на юг или полупосоките му, а обслужващите помещения са ориентирани на север и полупосоките. Къщата разделя двора от главната улица за повече тишина и уют. Дълбоките стрехи са решени така, че да предпазват стаите от директното слънце в най-горещите месеци, но и да не спират ниското зимно слънце в студените месеци, когато слънчевата светлина е по-желана. Къщата е пример за добра архитектура, съобразена с нуждите на клиента.

[ Архитектурно студио TopArh ]

Ние проектираме Мечтите Ви!

Планирате строителство и се нуждаете от архитект с доказани умения и опит? Ние сме на Ваше разположение за изготвяне на архитектурни проекти, визуализация, подготовка на документи и др. Свържете се с нас още днес за да уговорим среща в архитектурното ни студио, в сърцето на гр. Варна