ЕКИП:
Топчиев Архитекти
Клиент:
Билдинг Мастърс
Реализация:
кв. Галата, Варна, България | 2012-2014 г.
Информация за проекта:

 Белвю „Галата“ е архитектурен проект за жилищна сграда във Варна, разположена в кв. Галата, гр. Варна. Дизайнът на сградата е плод на иновативни методи за проектиране, с помощта на които е пресъздадена формата на платно тип „спинакер“, с което чрез архитектурата се прави препратка към морската тематика.

Поради своето стратегическо местоположение, интересен архитектурен образ и видимост от целия град, Белвю „Галата“ може да се превърне в нова забележителност на Варна. Асоциацията, която проектът търси да създаде у зрителя е за излизаща от залива голяма ветроходна яхта с разпънато платно. За да бъде запазена красотата на мястото, проектът предвижда реализиране на само половината от допустимото застрояване, а сградата е разположена между съществуващите в парцела групи дървета. Предвижда се още създаване на панорамна площадка за наблюдение към града и обществено достъпно парково пространство на мястото, което и сега се използва за наблюдение към града.

[ Архитектурно студио TopArh ]

Ние проектираме Мечтите Ви!

Планирате строителство и се нуждаете от архитект с доказани умения и опит? Ние сме на Ваше разположение за изготвяне на архитектурни проекти, визуализация, подготовка на документи и др. Свържете се с нас още днес за да уговорим среща в архитектурното ни студио, в сърцето на гр. Варна