Екип:
Топчиев Архитекти
Клиент:
„Веолия Енерджи”
Реализация:
кв. Трошево, община Варна, България | 2015 г.
Информация за проекта:

„Зелено Трошево“ е проект за благоустрояване и реконструкция на съществуващите междублокови пространства в кв. Трошево на град Варна.

Проектът се реализира с подкрепата на Веолия Енерджи, посолството на република Франция и община Варна, чрез тяхно споразумение за съвместна работа по реконструкцията на квартал Трошево, който да стане еталон за цялостно обновяване на градската среда. Проектът е базиран на научни изследвания на френски изследователи от университета в Тулуза и тяхната рамка за подобрения в квартала. Основна цел е благоустрояването на зелените площи, както и удвояване на съществуващите паркоместа до 826 броя с едновременно запазване съществуващата дървесна растителност.

Предвижда се и изграждането на автоматизирана система за поливане с дъждовна вода, енергоефективно осветление, захранвано от фотоволтаични панели, нови алеи обзаведени с бетонни мебели, обновяване на тротоарните настилки. Проектът е предаден на Община Варна, която търси инструменти за финансиране и реализиране през европейските програми.

[ Архитектурно студио TopArh ]

Ние проектираме Мечтите Ви!

Планирате строителство и се нуждаете от архитект с доказани умения и опит? Ние сме на Ваше разположение за изготвяне на архитектурни проекти, визуализация, подготовка на документи и др. Свържете се с нас още днес за да уговорим среща в архитектурното ни студио, в сърцето на гр. Варна