Екип:
Топчиев Архитекти
Клиент:
Частен клиент
Реализация:
с.о. Ментеше, Варна, България | 2017 г.
Информация за проекта:

Еднофамилна жилищна сграда, проектирана на сравнително равен терен в с.о. „Ментеше“, Община Варна. Къщата е част от жилищна група със сходна визия и има два надземни етажа. Проектът цели оптимална функционалност в средно голяма застроена площ. Къщата е разработена в два варианта, различаващи се функционално в първи етаж. Във вариант 1 първият етаж съдържа голяма и удобна дневна с кухня, антре и стълбище, спалня с дрешник към нея, баня с тоалетна, а във вариант 2 има дневна с кухня, антре и стълбище, тоалетна, гараж и килер към него. На втори етаж къщата съдържа три спални, баня с тоалетна, втора тоалетна, килер и перално помещение, коридор и стълбище. Помещенията на втори етаж са със скосени тавани за повече уют и изнесени капандури с двукрили прозорци за повече осветеност. Къщата е проектирана със скатен покрив, комбинация от облицовка с естествен камък и светла мазилка по фасадите, и с тъмна дограма. Всички жилищни помещения имат благоприятни посоки – юг, изток и запад.

Пред дневната има голяма тераса с плочник за градински мебели. Има опция за маза, достъпна през вътрешното стълбище. Къщата е със застроена площ от 88 кв.м. на първи етаж и общо РЗП 185 кв.м. над земята.

[ Архитектурно студио TopArh ]

Ние Проектираме Мечтите Ви!

Планирате строителство и се нуждаете от архитект с доказани умения и опит? Ние сме на Ваше разположение за изготвяне на архитектурни проекти, визуализация, подготовка на документи и др. Свържете се с нас още днес за да уговорим среща в архитектурното ни студио, в сърцето на гр. Варна